“Begrip maakt al een wereld van verschil!”
“Begrip maakt al een wereld van verschil!”
Nog geen lid?

Ontdek de voordelen!

Praat mee!

Lees en deel waardevolle tips op het lotgenotenforum

Op de hoogte blijven?

Ontvang onze nieuwsbrief

Wat is tinnitus?

Een ruis, een piep of gebrom. Een hoge toon of een lage toon. Een enkele keer een heel muziekstuk. Continu of afwisselend. Oorsuizen, oftewel tinnitus, betekent geluid horen dat er niet is.

Tinnitus kent allerlei vormen. De geluiden zijn er in werkelijkheid niet, maar u hoort ze wel. Dat voortdurende geluid in uw hoofd kan er in een hele lichte vorm zijn, maar ook allesoverheersend. Zie voor voorbeelden onze cd met tinnitusgeluiden. Tinnitus kent vele oorzaken. Naar schatting hebben 1 miljoen mensen in Nederland een vorm van oorsuizen. Het aantal mensen met tinnitus neemt de laatste jaren toe.

Voor elkaar

@tinnitus_nl

Volg via Twitter het laatste nieuws over oorsuizen en deel je ervaring

Tinnitus:

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden of stel zelf uw vraag.

@tinnitus_nl
  • Meer weten over omgaan met gehoorproblemen? Word nú lid van de NVVS en profiteer van een mooie aanbieding! ow.ly/D5Uo6
  • Themabijeenkomst Hoor Friesland ‘Leven met Hyperacusis en Tinnitus’ in Drachten op 23 oktober. Zie voor meer info ow.ly/D21ab
  • Gehoorschade preventiecampagne @ILoveMyEars gelanceerd tijdens Amsterdam Dance Event. ow.ly/D1NAn
  • O.a. verkrijgbaar via nvvs.nl/winkel. RT @olavwagenaar: Vierde druk van Eerste Hulp Bij Oorsuizen is uit!
  • Zie Ervaringrijk.nl voor ervaringen en tips over leven met een hooraandoening. ervaringrijk.nl/nvvs
  • @AatjeF @preventkno Zou ook mee kunnen spelen idd, maar bioscoopgeluid is niet in deze inventarisatie meegenomen.
  • Gehoorschade ook al groot probleem bij basisscholieren. ow.ly/CMu4n via @preventkno
  • RT @HoorstichtingNL: In Zweden in 25 jr 50% meer gehoorschade. Helft in beroepsbevolking goo.gl/xawqF0 Ook in NL beroepsziekte nr1.
  • Weer volop ervaringen, nieuws en inspiratie in HOREN Magazine! 17 okt in de bus en ook online voor leden @NVVS_ ow.ly/CJ0Zr
  • Blijf op de hoogte van het laatste hoornieuws en schrijf je in voor de NVVS-Nieuwsbrief! ow.ly/BVbBH

NVVS in actie

Mensen met oorsuizen staan nog altijd in de kou

Uit een enquête van de NVVS-Commissie Tinnitus en Hyperacusis, onder ruim 800 tinnitus-patienten, blijkt dat het geen sinecure is om met tinnitus te leven. Ook moet er nog veel verbeteren aan de hulpverlening: gemiddeld krijgt de hulpverlening een rapportcijfer van slechts 5,6 en dat is veel te laag. Een ander opvallend gegeven uit de enquête: hyperacusis (overgevoeligheid voor geluid) komt vaker voor dan vaak vermoed wordt. Meer dan eenderde van de respondenten meldt dat hun tinnitus gepaard gaat met hyperacusis.
Klik hier om het onderzoek te lezen.

NVVS in actie
25 jaar Commissie Tinnitus en Hyperacusis Het tinnitussymposium van 2 november 2012 dat werd georganiseerd in het kader van het 100-jarig bestaan van de NVVS afdeling Midden-Nederland en het 25-jarig bestaan van de Commissie Tinnitus en Hyperacusis is geen eindstation, maar slechts een tussenstop. De Commissie presenteerde op deze dag een intentieverklaring met diverse actiepunten voor de komende periode. U kunt hier de intentieverklaring nalezen.